Хвора вживала консервовану свинячу ковбасу домашнього приготування, яка вочевидь була приготовлена з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів та містила ботулотоксин, що й послужило причиною захворювання.

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію Черкаського лабораторного центру.

Симптоми отруєння у хворої проявилися через декілька днів після вживання зараженого продукту (розлади зору, порушення діяльності мовлення, диспепсичні явища).

Після звернення до Черкаської центральної районної лікарні та встановлення діагнозу «ботулізм» 19.03.2021 року 45-річну жінку госпіталізували до стаціонару. У зв’язку з погіршенням стану 20.03.2021 року жінка переведена до Черкаської міської інфекційної лікарня, де наразі знаходиться в реанімаційному відділенні у стані штучної коми.

Протиботулінічний антитоксин введено в інфекційній лікарні 20.03.2021 року.

Звертаємо увагу про необхідність дотримання головних вимог технології приготування консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою.

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що у Каневі погіршується ситуація із захворюваністю на COVID-19.