До Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення про захворювання на ботулізм у двох мешканок м. Монастирище Уманського району.
Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області.
Постраждалі — жінки 1981 та 1954 року народження. Обидві вживали мариновану рибу домашнього приготування. Уже наступного дня з’явилися симптоми отруєння: нудота, блювання, слабкість, порушення зору, діарея.
Обох госпіталізували 4 липня у стані середньої важкості. Наразі вони перебувають під медичним наглядом.
Ботулізм — це небезпечне токсико-інфекційне захворювання, яке може мати серйозні ускладнення. Улітку ризики суттєво зростають, особливо при споживанні риби та консервів домашнього виробництва.
У літній період ризики отруєння ботулотоксином суттєво зростають. Підвищена температура повітря сприяє активному розмноженню бактерій та накопиченню токсину в продуктах харчування, особливо в рибі домашнього приготування, яка найчастіше стає причиною зараження.
Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що розслідування спалаху сальмонельозу в школі Черкаського району завершили.
До пізньої ночі у Черкаській області лунала повітряна тривога. Про це повідомляє Kanos із…
Виконавчий комітет 16 жовтня ухвалив рішення «Про початок опалювального періоду 2025-2026», яким передбачалося запустити центральну…
Про наслідки ракетно-дронової атаки на Канів 10 жовтня та їх ліквідацію говорили під час засідання…
Жителя Бобрицької громади Сергія Пісьмака нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий хрест». Про це повідомляє Kanos…
Служба безпеки ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації, яка діяла на Черкащині. Про це…
Відповідне рішення ухвалили під час позачергового засідання виконавчого комітету Канівської міської ради, що відбулося у…