До Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення про захворювання на ботулізм у двох мешканок м. Монастирище Уманського району.
Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області.
Постраждалі — жінки 1981 та 1954 року народження. Обидві вживали мариновану рибу домашнього приготування. Уже наступного дня з’явилися симптоми отруєння: нудота, блювання, слабкість, порушення зору, діарея.
Обох госпіталізували 4 липня у стані середньої важкості. Наразі вони перебувають під медичним наглядом.
Ботулізм — це небезпечне токсико-інфекційне захворювання, яке може мати серйозні ускладнення. Улітку ризики суттєво зростають, особливо при споживанні риби та консервів домашнього виробництва.
У літній період ризики отруєння ботулотоксином суттєво зростають. Підвищена температура повітря сприяє активному розмноженню бактерій та накопиченню токсину в продуктах харчування, особливо в рибі домашнього приготування, яка найчастіше стає причиною зараження.
Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що розслідування спалаху сальмонельозу в школі Черкаського району завершили.
Доба в Черкаській області почалась з повітряних тривог. Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію очільника…
У Каневі провели акцію «Світло Героїв» — вечір пам’яті, вдячності й любові до тих, хто…
З вечора п'ятниці Черкащина була на тривозі — в області працювали сили та засоби ППО.…
У четвер, 4 вересня відбудеться продовження І чергового засідання ХХІІІ сесії Канівської міської ради. Про…
Обласні медики повідомили, яким чином жителі Черкащини можуть викликати екстрену медичну допомогу в умовах перебоїв…
Складно не помітити, як матча стала постійним гостем у кав’ярнях і стрічках соцмереж. Цей яскраво-зелений…