В області зареєстровано черговий випадок захворювання на ботулізм у 45-річного мешканця с. Орадівка Христинівського району Черкаської області після вживання в’яленого м’яса домашнього приготування.

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію Черкаського обласного лабораторного центру.

За кілька днів після вживання зараженого продукту у чоловіка з’явилися розлади зору.

За медичною допомогою він звернувся лише через тиждень після появи симптомів отруєння, спочатку від госпіталізації відмовився.

Госпіталізований до інфекційного відділення Христинівської багатопрофільної лікарні 07.06.2021 року у стані середньої важкості, потім 08.06.2021 року переведений до комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська інфекційна лікарня», де наразі перебуває на лікуванні.

Діагноз «ботулізм» підтверджено лабораторно: в крові потерпілого виявлено ботулотоксин типу В.

Звертаємо увагу на необхідність дотримання головних вимог технології при приготуванні консервованих харчових продуктів, зокрема м’ясних та рибних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса, проводити термічну обробку домашніх консервів перед вживанням та своєчасно звертатися за медичною допомогою в разі появи перших симптомів захворювання.

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що за чотири дні мобільна бригада Канівського ЦПМСД вакцинувала більше 600 освітян.