Удосконалити діюче обладнання й досягти необхідної якості продукції, та ще зекономити при цьому мільйони коштів – все це під силу команді Цеху технічних фабрикатів Комплексу з переробки курчат-бройлерів.

Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію ПрАТ «Миронівська птахофабрика».

Буквально за півроку тут модернізували процес виготовлення м’ясо-кісткового борошна, якісні характеристики якого тепер дозволяють поставляти його на ринки преміум-сегменту, у тому числі й іноземні.

«Дбаючи про навколишнє середовище, наша компанія вже давно працює за принципами безвідходного виробництва. Тобто всі відходи, які ми отримуємо в результаті виробництва курячого м’яса, ми переробляємо. І не просто переробляємо, а перетворюємо на цінні й високомаржинальні продукти, що користуються неабияким попитом на українському та світових ринках. Один із напрямів – pet food, або виробництво корму для тварин», – розповідає начальник цеху Віталій Денисенко.

 «Разом із командою ми почали підбирати нову станцію, однак паралельно вирішили проаналізувати діюче обладнання й можливості для його модернізації. Створили робочу групу, напрацювали необхідні зміни, закупили деяке обладнання й почали тестувати оновлену мукомельну установку. В результаті все вдалося!» – ділиться Віталій Денисенко.

«Роботи були виконані повністю зусиллями Цеху технічних фабрикатів, а витрати на модернізацію склали трохи більше 350 тис грн. Головною рушійною силою проєкту стала команда у складі заступника начальника цеху Олега Плахтієнка, інженера АСКВ Андрія Журавльова та механіка Валерія Ткаченка. Саме завдяки їх професійності, відповідальності, а також залученості в процес всієї команди, нам вдалось виконати поставлене завдання», – прокоментував начальник ЦТФ.

Підсумовуючи ж загалом роботу цеху у 2021 році, Віталій Денисенко відзначив, що колектив підрозділу, а це 48 осіб, спрацював добре: «Наші основні зусилля були спрямовані на якість продукції, яку виготовляємо, а також на енергоефективність. У новому році продовжуємо взятий курс, а також плануємо повномасштабну модернізацію на лініях пера, кров’яного та м’ясо-кісткового борошна».

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що для перевезень співробітників «Урожаю» придбали новий транспорт.