До Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення від КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» про випадок підозри на харчовий ботулізм у жителя м. Городище.
Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
За наявною інформацією, потерпілий 16 березня вживав солоно-сушену рибу (плітка, окунь) з ікрою, власного виробництва. Уже наступного дня у нього з’явилися характерні симптоми: біль у животі, нудота, блювота, загальна слабкість.
Після звернення до екстреної медичної допомоги чоловіка госпіталізували до лікарні у м. Городище, а 18 березня, з діагнозом гострий панкреатит, ботулізм?, перевели до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» для подальшого лікування.
Ботулізм – це важке захворювання, яке викликається ботулотоксином, що може потрапити в організм через вживання заражених продуктів, таких як в’ялена або солона риба, консерви.
Симптоми ботулізму: слабкість, головний біль, проблеми з зором, труднощі з ковтанням і мовленням, м’язова слабкість, порушення дихання.
Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що через спалювання сухої рослинності на Черкащині загинула 85-річна жінка.
Канівська громада отримала скорботну звістку — лави небесного батальйону поповнив захисник України, наш земляк 30-річний…
Минулої суботи у Бобрицькій громаді на базі місцевого навчального закладу відкрили адаптивний спортивний клуб «Захист». Проєкт…
На громадських слуханнях, які відбулися з цього питання вдруге, 29 листопада знову не дійшли згоди.…
У середу, 3 грудня відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Канівської міської ради. Про це повідомляє…
11,4 млн оформили через Дію, з них 2,9 млн заявок на дітей; понад 700 тис.…
До Дня Святого Миколая у міському будинку культури відбудеться благодійний концерт. Про це повідомляє Kanos…