До Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення від КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» про випадок підозри на харчовий ботулізм у жителя м. Городище.
Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
За наявною інформацією, потерпілий 16 березня вживав солоно-сушену рибу (плітка, окунь) з ікрою, власного виробництва. Уже наступного дня у нього з’явилися характерні симптоми: біль у животі, нудота, блювота, загальна слабкість.
Після звернення до екстреної медичної допомоги чоловіка госпіталізували до лікарні у м. Городище, а 18 березня, з діагнозом гострий панкреатит, ботулізм?, перевели до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» для подальшого лікування.
Ботулізм – це важке захворювання, яке викликається ботулотоксином, що може потрапити в організм через вживання заражених продуктів, таких як в’ялена або солона риба, консерви.
Симптоми ботулізму: слабкість, головний біль, проблеми з зором, труднощі з ковтанням і мовленням, м’язова слабкість, порушення дихання.
Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що через спалювання сухої рослинності на Черкащині загинула 85-річна жінка.
Доба в Черкаській області почалась з повітряних тривог. Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію очільника…
У Каневі провели акцію «Світло Героїв» — вечір пам’яті, вдячності й любові до тих, хто…
З вечора п'ятниці Черкащина була на тривозі — в області працювали сили та засоби ППО.…
У четвер, 4 вересня відбудеться продовження І чергового засідання ХХІІІ сесії Канівської міської ради. Про…
Обласні медики повідомили, яким чином жителі Черкащини можуть викликати екстрену медичну допомогу в умовах перебоїв…
Складно не помітити, як матча стала постійним гостем у кав’ярнях і стрічках соцмереж. Цей яскраво-зелений…