До Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення від КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» про випадок підозри на харчовий ботулізм у жителя м. Городище.
Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.
За наявною інформацією, потерпілий 16 березня вживав солоно-сушену рибу (плітка, окунь) з ікрою, власного виробництва. Уже наступного дня у нього з’явилися характерні симптоми: біль у животі, нудота, блювота, загальна слабкість.
Після звернення до екстреної медичної допомоги чоловіка госпіталізували до лікарні у м. Городище, а 18 березня, з діагнозом гострий панкреатит, ботулізм?, перевели до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» для подальшого лікування.
Ботулізм – це важке захворювання, яке викликається ботулотоксином, що може потрапити в організм через вживання заражених продуктів, таких як в’ялена або солона риба, консерви.
Симптоми ботулізму: слабкість, головний біль, проблеми з зором, труднощі з ковтанням і мовленням, м’язова слабкість, порушення дихання.
Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що через спалювання сухої рослинності на Черкащині загинула 85-річна жінка.
До пізньої ночі у Черкаській області лунала повітряна тривога. Про це повідомляє Kanos із…
Виконавчий комітет 16 жовтня ухвалив рішення «Про початок опалювального періоду 2025-2026», яким передбачалося запустити центральну…
Про наслідки ракетно-дронової атаки на Канів 10 жовтня та їх ліквідацію говорили під час засідання…
Жителя Бобрицької громади Сергія Пісьмака нагородили почесним нагрудним знаком «Золотий хрест». Про це повідомляє Kanos…
Служба безпеки ліквідувала ще одну схему ухилення від мобілізації, яка діяла на Черкащині. Про це…
Відповідне рішення ухвалили під час позачергового засідання виконавчого комітету Канівської міської ради, що відбулося у…