Із початку серпня фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області у складі робочих груп, створених у кожній громаді, проводять перевірки закладів загальної середньої освіти щодо їх готовності до нового навчального року.

Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Особлива увага приділяється питанням дотримання Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОЗ України від 25.09.2020 №2205, організації питного режиму, реформування системи шкільного харчування відповідно до норм та Порядку організації харчування у закладах загальної середньої освіти, затверджених постановою КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Під час перевірок спеціалісти Держпродспоживслужби області звертають увагу і на стан медичного забезпечення закладів та дотримання протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 та ін.

Станом на 17.08.2021 комісійно перевірено 352 заклади загальної середньої освіти. Як засвідчили перевірки, у переважній більшості закладів здійснюються заходи щодо їх належної підготовки до нового навчального року. Водночас порушення санітарного законодавства були виявлені у 30% закладів освіти. Основні з них:

- не завершено проведення ремонтних робіт приміщень харчоблоків закладів,

- не забезпечено гарячим водопостачанням окремі кабінети, санвузли, як це передбачено Санітарним регламентом,

- не оновлено технологічне обладнання, розроблювальний інвентар, кухонний та столовий посуд харчоблоків,

- не створені належні умови для дотримання правил особистої гігієни учнями та персоналом,

- не вирішено питання належного медичного забезпечення закладів,

- не облаштовані відповідно до Санітарного регламенту санвузли (відсутність перегородок між кабінками, дверей, диспенсерів для рідкого мила, електросушарок),

- не організовано лабораторний контроль факторів навколишнього середовища та ін.

За результатами перевірок на адресу керівників закладів освіти та органів влади направлено відповідні пропозиції щодо усунення виявлених порушень. Виконання контролюють фахівці Держпродспоживслужби області.

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що спеціалісти підтвердили зараження дніпровської риби лігульозом.