За останній місяць фахівці Держпродспоживслужби області провели 1100 перевірок. За їх результатами виявили порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів на кожному третьому об’єкті (31 %).

Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію очільника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби Черкаської області Володимир Папач.

Найбільше порушень реєстрували у закладах громадського харчування – 38% (Черкаси, Умань, Золотоноша) та у майже 38 % закладів продовольчої торгівлі (Черкаси, Сміла, Умань, Драбів, Маньківка, Черкаський район). У результаті склали 102 протоколи про адмінправопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам закладів направлено 305 приписів.

«Загалом з початку року Держпродспоживслужбою області проведено понад 8,7 тисяч перевірок порушення санітарного законодавства, протиепідемічних заходів виявлені у 22 % випадків. Найбільш характерними порушеннями залишаються недотримання дезінфекційного, маскового режиму, відсутність температурного скринінгу працівників, відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами та власне, недотримання дистанції відвідувачами закладів. За результатами цих перевірок склали 533 протоколи про адмінправопорушення. На сьогодні наклали 456 штрафів на понад 132 тис. грн.», – зазначив посадовець.

Він додав, що Держпродспоживслуба області і надалі продовжує здійснювати в посиленому режимі перевірки дотримання протиепідемічних вимог.

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що за добу на Канівщині виявили один випадок захворювання на COVID-19 – 25 осіб ще перебувають на самоізоляції.