Цьогоріч святкова вечеря зі стандартним новорічним меню коштуватиме українцям близько 1 тисячі 367 гривень.
Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на інформацію із аналітичного порталу «Слово і діло».
Відзначимо, що у 2015 році новорічний стіл можна було накрити за 703 гривні, щоправда з урахуванням розміру мінімальної зарплати це виходило 26% від суми мінімального заробітку двох осіб. У 2016 році стіл коштує 830 гривень (на 18% дорожче, ніж роком раніше), в 2017-му – 1 тисяча 18 гривень (+23%), в 2018-му – 1 тисяча 223 гривні (+20%). Цьогоріч святкова вечеря зі стандартним новорічним меню коштуватиме близько 1 тисячі 367 гривень, на 12% дорожче.
Багато хто не мислить свята без олів'є, салат подорожчав до 64 гривень (+3 гривні порівняно з минулим роком). Найдорожчі інгредієнти в салаті – ковбаса і зелений горошок. Оселедець під шубою обійдеться в 25 гривень, це на 4 гривні дешевше. Приготувати холодець буде коштувати близько 60,5 гривень, теж трохи дорожче.
Як і в минулому році, запекти курку дешевше, ніж приготувати свинячі битки – 91 гривня та 149 гривень відповідно. Однак і свинина, і курка подорожчали в цьому році. Холодні закуски (ковбаса, сир, хліб) будуть коштувати 147 гривень, це на 30 гривень дорожче, ніж роком раніше (за рахунок зростання ціни на сирокопчену ковбасу). Консервація (мариновані огірки і шампіньйони, оливки) обійдеться в 115 гривень.
Як і раніше, найдорожча страва новорічного столу – бутерброди з ікрою, на них доведеться витратити близько 306 гривень. Також значно подорожчав алкоголь: пляшка шампанського та горілки коштуватимуть 230 гривень (торік було 180). Практично незмінною залишається ціна на мандарини – 28 гривень за кілограм.
Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що канівські лісівники розпочали реалізацію новорічних ялинок.
Які алалітики?
Канос, сходіть на канівський базар та підрахуй-ТЕ