Місце у двадцятці кращих кулінарів 12-го сезону «Мастер Шеф» виборола учасниця із Канева Ірина Давиденко (фото)

23-річна Ірина ексклюзивно розповіла журналістам видання «Kanos» більш детально про свій кулінарний «шлях», участь у проєкті та плани на майбутнє.

Як виникла ідея взяти участь у проєкті «Мастер Шеф»?

Мастер Шеф, це давно забута мрія, яку я собі не дозволяла і в яку не вірила. Готувати любила завжди і робила це кожного дня, але не сприймала це захоплення серйозно. Відверто кажучи, з початком повномасштабного вторгнення я почала жити щодня, як востаннє і робити все для себе. Коли я побачила кастинг на 12 сезон «Мастер Шеф», відчула сильне бажання все ж спробувати, і як бачите – не дарма!

 

Як себе позиціонуєш у «кулінарному світі»? Які страви вважаєш «коронними»?

Я знаходжусь на початку формування свого кулінарного стилю, вважаю себе ще аматором, хоча вже працюю кухарем, в кльовому київському закладі (але це поки що мій маленький секрет ). Своєю сильною стороною вважаю своє естетичне бачення краси, а головне – сучасна презентація страв. Найкраще в мене виходять страви ті, ідеєю яких я натхненна. Українські класичні страви у сучасній авторській подачі.

 

Який твій головний меседж на проєкті?

«Мастер Шеф» – це не тільки про кулінарію, а ще про взаємини між людьми, про силу волі, наполегливість і сміливість. На проєкті я показувала, що попри страх і невдачі – треба вперто йти вперед і не опускати руки, що попри «змагання» – треба залишатись людиною доброю і щирою, і головне, – кулінарія – це справжнє мистецтво.

 

Які враження від участі у проєкті, суддів та учасників?

Зараз я в 20-ці найкращих кухарів-аматорів 12 сезону Мастер Шеф, ще не знаю, що мене чекає попереду, але вже натхненна від змоги навчатись у суддів, чути їх поради і критику. Знайомлюсь з учасниками і знаходжу собі друзів, на проєкті, щоб проходити цей шлях пліч-о-пліч. Купую нові кулінарні книги, вивчаю класичні рецепти і мрію про перемогу, і про можливість показати свою концепцію в суперфіналі.

 

Що порадиш «кухарям-аматорам»?

Рівняйтесь на професіоналів і намагайтесь дорости до їх рівня. Розвивайте свою надивленість, щоб розуміти, що зараз відбувається в сучасній світовій кулінарії. Читайте багато, не шкодуйте на якісну літературу, а рецепти шукайте в інтернеті – англійською. І головне – багато готуйте, кулінарія це про постійну практику. Беріть теоретичні знання, відразу закріплюйте практикою , а потім – не бійтесь експериментувати. 

Які у тебе враження від Канева?

Я переїхала з Києва до Канева в 2020 році, щоб залишитись тут надовго і черпати натхнення від природи. Ще в дитинстві, коли з сім’єю приїжджали на дачу, у село Пекарі, я була в захопленні від краси цього міста. Мені подобається особлива атмосфера цього міста, де так красиво, тихо і дуже багато творчих людей. І хоч зараз я повернулась до Києва, я часто буваю в Каневі, бо вже просто не можу жити без цього маленького містечка.

 

На сайті проєкту «Мастер Шеф», зазначено, що у майбутньому Ірина мріє відкрити у Каневі ресторан автентичної Черкаської кухні на новий лад.

Тож побажаємо Ірині успіху у кулінарних теренах, успішного засвоєння секретів приготування страв відомих кухарів та винайдення власних фішок та рецептів. Вболіваємо за цю яскраву учасницю!

Liza

View Comments

  • Ще одне непорозуміння, типу коляденка.

  • То її в Каніві немає?Хороша новина.Тобто,ні побачити її шедеври,ні скуштувати ми не зможемо?
    Для чого все це?
    Ще один позиціонує себе з нашого міста-Олег Винник.Хто це?Що це?
    В Фірзен їх всих,місто-побратим.Хто туди поїхав,кому воно виділяє кошти,кому допомагає?
    Що живуть в Каніві,вони не допомагають.
    Поряд з нами їх нікого немає.
    Пусте.

Recent Posts

30 тисяч гривень для військових зібрали під час благодійного концерту у Степанцях (фото)

У селі Степанці 23 серпня відбувся благодійний концерт, приурочений Дню Державного прапора та прийдешньому Дню…

8 години ago

Депутата сільради підозрюють у службовій недбалості, яка спричинила збитки на суму понад пів мільйона гривень (фото)

Керівником Черкаської обласної прокуратури посадовцю повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки…

10 години ago

На благодійний фестиваль борщу запрошують у Бобрицькій громаді

У центральному парку села Бобриця 13 вересня відбудеться Благодійний фестиваль борщу Бобрицької громади. Про це…

12 години ago

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 26-річної канівчанки за фактом диверсії

Прокурорами Черкаської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 26-річної мешканки Канева.…

12 години ago

Надзвичайники ліквідували загорання автівки (фото)

Подія трапилася сьогодні під час руху поблизу села Бакаївка Новодмитрівської територіальної громади. Про це повідомляє Kanos із…

1 день ago

Синоптики повідомили, коли на Черкащину повернеться літнє тепло

Серпнева холоднеча протримається на Черкащині ще 2 дні.  Холодні повітряні маси, які надійшли зі Скандинавії,…

1 день ago