СБУ ліквідувала у Черкасах чергову схему, яка дозволяла уникнути мобілізації чоловікам призовного віку.

Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Управління СБУ у Черкаській області.

Було затримано організатора оборудки під час отримання неправомірної вигоди за допомогу у вирішенні питання про ухилення від проходження військової служби. Вартість своїх «послуг» він оцінював у 6,5 тис. американських доларів.

За даними слідства, оборудку організував учасник одного із громадських формувань з охорони громадського порядку регіону.

За гроші він пропанував допомогти оформити фальшиві медичні довідки для подачі до військово-лікарської комісії. Саме на підставі яких потенційні призовники, були б визнані «непридатними» до військової служби за станом здоров’я.

Також зловмисник обіцяв повпливати на представників ТЦК щодо прийняття «позитивного» рішення на користь ухилянтів.

Правоохоронці затримали організатора оборудки «на гарячому» під час одержання першої частини хабаря.

У ході обшуку було виявлено чорнові списки клієнтів, повістки виписані на певних громадян, пакети документів для підготовки підробних медичних довідок, банківські картки та кошти, отримані злочинним шляхом.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди).

Затриманому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та інших учасників оборудки.

Заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

На зображенні може бути: 4 людини та текст «сбу служба безпеки украёни»

На зображенні може бути: 3 людини, автомобіль та текст

На зображенні може бути: 3 людини, гроші, автомобіль та текст

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що 62-річну жінку, яка поширювала інформацію про рух та розміщення ЗСУ, судитимуть на Черкащині.