До Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області надійшло повідомлення від КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» про випадок підозри на харчовий ботулізм у жителя м. Городище.

Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За наявною інформацією, потерпілий 16 березня вживав солоно-сушену рибу (плітка, окунь) з ікрою, власного виробництва. Уже наступного дня у нього з’явилися характерні симптоми: біль у животі, нудота, блювота, загальна слабкість.

Після звернення до екстреної медичної допомоги  чоловіка госпіталізували до лікарні у м. Городище, а 18 березня, з діагнозом гострий панкреатит, ботулізм?, перевели до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» для подальшого лікування.

Ботулізм – це важке захворювання, яке викликається ботулотоксином, що може потрапити в організм через вживання заражених продуктів, таких як в’ялена або солона риба, консерви.

Симптоми ботулізму: слабкість, головний біль, проблеми з зором, труднощі з ковтанням і мовленням, м'язова слабкість, порушення дихання.

Нагадаємо нещодавно ми писали про те, що через спалювання сухої рослинності на Черкащині загинула 85-річна жінка.