Спеціальною державною субвенцією передбачено створення 10 кулінарних хабів, які є частиною реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, один із них розгорнуть у Черкаській області.

Про це повідомляє Kanos із посиланням на інформацію пресслужби Черкаської ОВА.

Кулінарні хаби — це центри підготовки кухарів шкільних їдалень. Вони створюються на базі закладів професійної освіти. Там навчаються студенти за спеціальністю «Кухар», а також проходять перекваліфікацію працівники шкільних їдалень.

Про це йшлось на нараді, що відбулася під головуванням заступниці керівника Офісу Президента України Ірини Верещук. У засіданні взяли участь представники МОН, Мінреінтеграції, обласних і Київської міської військових адміністрацій, а також закладів освіти.

Створення кулінарних хабів передбачено наказом МОН від 18 березня 2024 року № 348.

Нагадаємо нещодавно ми  писали про те, що мобільний шпиталь передали військовим від Черкащини (фото).